Co kupić?
- 300 mlpassaty pomidorowej
- 300 gmielonej wołowiny
- 300 gmakaronu spaghetti
- 30 gtartego parmezanu
- 1łyżka koncentratu pomidorowego
- 1ząbek czosnku
- 1mała cebula
- 0.5łyżeczki suszonego tymianku
- 0.5łyżeczki suszonego oregano
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
- świeża bazylia
Jak przygotować?
- Na głębokiej patelni rozgrzej około 2 łyżki oliwy z oliwek.
- Na rozgrzaną patelnię wrzuć czosnek i cebulę, a po chwili dodaj mięso, rozdrabniaj je np. widelcem, tak aby nie powstały grube mięsne grudki.
- Do mięsa dodaj zioła oraz koncentrat. Całość podgrzewaj przez chwilę, dodaj passatę (przecier pomidorowy), gotuj na małym ogniu około 30 minut.
- Makaron ugotuj al dente, podawaj go z sosem, serem, i bazylią.