Spaghetti


Co kupić?

  • 300 mlpassaty pomidorowej
  • 300 gmielonej wołowiny
  • 300 gmakaronu spaghetti
  • 30 gtartego parmezanu
  • 1łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1ząbek czosnku
  • 1mała cebula
  • 0.5łyżeczki suszonego tymianku
  • 0.5łyżeczki suszonego oregano
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
  • świeża bazylia

Jak przygotować?

  1. Na głębokiej patelni rozgrzej około 2 łyżki oliwy z oliwek.
  2. Na rozgrzaną patelnię wrzuć czosnek i cebulę, a po chwili dodaj mięso, rozdrabniaj je np. widelcem, tak aby nie powstały grube mięsne grudki.
  3. Do mięsa dodaj zioła oraz koncentrat. Całość podgrzewaj przez chwilę, dodaj passatę (przecier pomidorowy), gotuj na małym ogniu około 30 minut.
  4. Makaron ugotuj al dente, podawaj go z sosem, serem, i bazylią.
,